Programme de 14 à 15 juill. 1918



Livret de programme

Source: FelixArchief no. 1968#116

Ce texte a été généré automatiquement sur la base des pages numérisées, en utilisant la technologie ROC. En raison des polices de caractères historiques utilisées dans les livrets de programmes, les résultats ne sont pas sans fautes.

Consultez les images de ce livret de programme


Prijs: 20 Cen­tie­men

»MTV T/WmWi

DRUKK.​JAN BOU­CHERM


88-96, Loza­nas­traat, 15, Hui­de­vet­terss­traat en 20 Bij­hui­zen

RIBBY

ROUW

GEVERFD IN 8 UREN NOIR DE

De Grootste en Best­ge­kende

VER­VE­RIJ en WAS­SCHE­RIJ

Rei­ni­gen en in 't nieuw­was­schen van klee­de­ren en kos­tu­men. Ver­zorgde bedie­ning, het fat­soen wordt behou­den. — De grootste spe­cia­li­teit ter plaatse voor het ver­ven van gemaakte klee­de­ren en kos­tu­men en nieuwe stof­fen voor den ver­koop. Ook wol­len sar­giën voor man­tels.

DE BESTE PRO­DUK­TEN DE MEEST BEK­WAME WERK­LIE­DEN!

SPE­CIALE INRICH­TIN­GEN en ORGA­NI­SA­TIE!

Radi­cale Ver­be­te­ring in den dienst der

COLS en MAN­CHET­TEN

min­der sleet en sti­j­ver dan vroe­ger.

PAPIE­RHAN­DEL |

Boek - en Steen­druk­ker ij j

BOEK­BIN­DE­RIJ j

JiH JgS€lii­tiJ j

opland 22y Ant­wer­pen |

T. DE PRINS & 0

Gebre­ve­teerde Machien­bou­wers

Sb.​wKabDeli­j­ne­vest 38, Anbuüen­peo

Schrijf-, j(eken-Xopij-, en andere îju­ree!machie­nen.

Spe­cia­li­teit van her­bouwde machie­nen van alle mer­ken.

Ame­ri­kaansche Bureel­meu­be­len

BUREEL­BE­NOO­DIGD­HE­DEN,

RUBANS, CAR­BON- en WAS­PA­PIER, INK­TEN, enz. enz.

Wer­khuis bij­zon­der inge­richt met moderne machie­nen en elek­trische dri­jf­kracht voor het hers­tel­len van alle Schrijf-, Reken-, Kopieer- en andere machie­nen.

Ver­koop, Ver­wis­se­ling en Inkoop van alle JVlac­bie­nen.

CAISSE ENRE­GIS­TREUSE NATIO­NALE, enz.

Een regel­ma­tig onde­rhoud per abon­ne­ment door bek­wame

werk­tuig­kun­di­gen uit­ge­voerd, ver­groot de duur­zaam­heid der machie­nen.

en erva­ren


Bou­che­rie du Sud

Huis van ver­trou­wen. — Ges­ticht in 1884

/\. Cor­ne­lis­sen-jAerts

85, ZUI­DER­LEI, 85, ANT­WER­PEN

Beste kwa­li­teit VLEESCH aan matige pri­j­zen

Stu-fcl­cen -voor Zou­ten en Root­sen

Men bes­telt ten huize

yjhe dagen ver­kri­jg­baar

VLEES­CH­BOUILLON aan 0.40 de liter

ïfll 'T SHOOT -, 0- > IW 'T IÇU­Hip

Brou­we­ri­jen ARTOIS N,"'i.E“fppii S

Maga­zijn:

62, Vlaamsche Kaai, 62

Depots van Ant­wer­pen - Bureel:

25, Qij­ze­laarss­traat, 25

BOCK * PIL­SEN « FON­CÉE (Munich) DUB­BEL OERS­TEN (Bavière) en B S T bij­zon­der tafel­bier in vaten en in fles­schen BOCK*PIL­SEN, in ver­bruik ALHIER

Guillaume CAMPO

Kuns­than­del

Oude en heden­daagsche schil­de­ri­jen Adres en bij­zon­dere Kunst­ga­le­rij

Paro­chiaans­traat, 4

ANT­WER­PEN

Bes­ten­dige Ten­toons­tel­lin­gen: van 11 tot 6 ure Zaal Wij­nen, Meir, 47.

Gale­rie Lamo­ri­nière, Meir, 75 Zaal Buyle, Meir, 129.

Salon Campo, Leo­pold­straat, 51.

Schat­tin­gen, Waar­dee­rin­gen, Open­bare ver­koo­pin­gen, enz.

De per­so­nen welke oude of moderne schil­de­ri­jen wen­schen te ver­koo­pen beta­len com­mis­sie alleen in geval van ver­koop.

Schoon­heid­sges­ticht

3, BOUR­LAS­TRAAT

SCH00N­HEID­SVER­PLEG1NQ en PRO­DUK­TEN voor de TINT, EN BUSTE. — MANU­CURE. MAS­SAOE HAAR­VERF HENNÉ Model­len voor het nieuw Coif­fure

Lava Gebroe­ders

EUMAS­TINE

Schoon heids prod u kt

Ver­ze­kert op allen ouder­dom de volle ont­wik­ke­ling en vas­theid der

BOBST

3, BouHa straat, 3

Dans­kunst - Schoon­heid­soeïe­nir?gen - Jdou­dirp­gleer Gewoon­ten Gebrui­ker?

INS­TI­TUT giraUi­det

Tols­fe­paat, 69, Anfcüüe­tr­pen. (Trams n° 1, 5, 4, 5.)

Op *t pro­gramma: Bij­zon­dere aan­lee­ring van de Argen­ti­jnsche en Bra­zi­liaansche Tango, Maxixe, Schotch-Time, Royal-Bos­ton, Hési­ta­tion-wals. Een- en Twees­tap, Lulu-Fado, Kana­ries­tap, enz.

— Pros­pec­tus op aan­vraag —


Rita Mon­clair & Cie

Vader wor­den is niet moei­lijk, vader zijn daa­ren­te­gen wel, voo­ral in dezen duren tijd.

Zoo kloe­gen ook Sul­ler, Sau­sier en Teu­gels als zij eenen brief ont­vin­gen waar­door zij ver­na­men dat Rita Mont­clair den vol­gen­den dag 18 jaar oud werd. Rita Mont­clair was een gevon­den kind, aan vier vri­j­ge­zel­len toe­ver­trouwd, welke een Naam­loos Ven­noot­schap ges­ticht had­den en steeds goed voor de von­de­linge gezorgd had­den. Een hun­ner was intus­schen ges­tor­ven en had het Naam­loos-Ven­noots­clmps­kind

25,000 frank nage­la­ten.

Om Rita’s geboor­te­dag te vie­ren togen de drie vaders naar de kost­school. Het Naam­loos-Ven­noot­schaps­kind had ech­ter eenen advo­kaat tot vereer­der, welke haar oprecht beminde maar zon­der klan­ten was. Het toe­val nu wilde dat de bes­tuurs­ter der kost­school, welke een oogje had voor den advo­kaat, dezen liet roe­pen als de drie vaders de hulp eens rechts­ge­leer­den ver­lang­den. Deze advo­kaat, Dr Richard Man­daat-van­ger, was niet wei­nig ver­won­derd dat zijne eerste klan­ten juist de drie vaders zij­ner geliefde waren. Hij moest ters­tond eene oor­konde ops­tel­len vol­gens dewelke ieder van hen het kind 25,000 frank ver­maakte. Rita Mont­clair bezat aldus 100,000 frank den dag harer meer­der­ja­ri­gheid of haars huwe­lijks en zoo ont­look in ieder lid van het Naam­loos Ven­noot­schap het gedacht dat.​de Naam­loos-Ven­noot­schaps-doch­ter wel met hem zou kun­nen huwen. Alle drie don­gen zij naar hare hand en alle drie droom­den zij 's nachts van het Naam­loos-Ven-noot­schaps­meisje als bruid of als echt­ge­noot.

Het ver­ja­ring­sfeest liep in goede orde af en wijl elk der drie vaders in ’t geheim hoopte dat Rifa zijne vraag zou aan­ne­men, stem­den zij vol­gaarne erin toe dat zij zelve haren toe­ko­men­den zou kie­zen en dat geene moei­lij­khe­den tegen hare keuze zou­den gemaakt wor­den. Nu eerst bekende Rita Mont­clair Naam­loos Ven­noot­schap hare liefde voor den advo­kaat, wat niet alleen voor de bes­tuurs­ter der kost­school, maar ook voor de drie vaders eene pijn­lijke ver­ras­sing was. Deze laats­ten moes­ten ech­ter hun woord hou­den. Rita bek­wam haren advo­kaat, dezen met de bruid ook de 100,000 frank en het Naam­loos Ven­noot­schap werd ont­bon­den.

De Juwee­len van den Rad­jah

René R... staat op het punt naar Indië te ver­trek­ken, wan­neer hij ver­neemt dat de betrek­kin­gen die hij gehad heeft met Gabriella Lan-drieu, gezel­schaps­juf­fer bij hare tante, niet zon­der gevolg zul­len bli­j­ven. Dit houdt nog­thans zijn ver­trek niet tegen. Hij ver­zoekt zij­nen vriend Gil­bert Hau­seur, wiens jonge zus­ter Jeanne zekere nei­ging voor hem gevoelt, hem te ver­ge­zel­len.

Gabriella stelt haar kind onder de hoede van bui­ten­lie­den. René ont­vangt van eenen Rad­jah bij zij­nen terug­keer naar het vader­land eenige juwee­len van groote waarde, waa­ron­der en afgod­sbeeldje, een fles­chje bevat­tende met hevig ver­gif gevuld.

Op het oogen­blik dat hij dit beeldje als herin­ne­ring zij­ner reis aan Mevrouw Robert ove­rhan­digt ver­neemt Gabriella dat haar kind erns­tig ziek is en naar een sana­to­rium moet over­ge­bracht wor­den.

In het huis van Mevrouw Robert leert Gil­bert Gabriella ken­nen, en daar deze in tegen­woor­di­gheid van René zich gansch onver­schil­lig aans­telt, bemerkt hij niet dat er betrek­kin­gen t.​usschen bei­den bes­taan. Zeke­ren dag vraagt Gil­bert de hand van Gabriella en alhoe­wel zij hem bemint, wei­gert zij, uit vrees dat haar geheim zou aan het daglicht komen. René van zij­nen kant tracht- terug nader bij Gabriella te komen, doch de liefde van het Jonge meisje is in haat veran­derd.

Madame Robert, die de nei­ging van Gil­bert voor hare nicht ont­dekt heeft, belooft zijne zaak te beplei­ten, en daar zij Gabriella eèhs met kin­der­goed in de hand vindt en aldus ken­nis kri­jgt van haar moe­der­schap, zoo dwingt zij haar de hand van Gil­bert te aan­vaar­den om den schijn te red­den. Onder­tus­schen heeft Gil­bert de Indische juwee­len van René afge­kocht met het gedacht ze aan zijne ver­loofde ten ges­chenke te geven. Een dezer juwee­len was met over­schoone stee­nep bezet, welke ech­ter door Gabriella wer­den ver­wis­seld en ver­kocht om te voor­zien in de ver­zor­ging van haar ziek kindje.

Rij het ver­lo­ving­sfeest, wordt het juweel fei bewon­derd, maar en ken­ner doet opmer­ken dat de stee­nen valsch zijn. Gil­bert brengt voor dat hij ze van René gekocht heeft. Deze loochent niet en Gabriella verz­wi­jgt de ver­wis­se­ling, uit vrees haar geheim te ver­ra­den en tevens om zich op René te wre­ken. Gil­bert klaagt René aan en deze wordt, niet­te­gens­taande zijn ver­weer, aan­ge­hou­den.


Ver­bruik in het Pavil­joen van den Tuin

I Gebruikt tij­dens de Poos in de Örink­za­len: g

Extra Gers­ten 1/2 0.30 Kof­fie, 1.10

Blonde « 0.45 Melk 0.90 g

Gro­seille, Gre­na­dine 1.10 — Limo­nade 0.60 g

Publieke Ver­too­nin­gen met Muziek

Zon­dag 14-Juli, om 4 en 8 12t. u. en Maan­dag 1 5 Juli, om 8 1/2 t. u.

1. Alle­gro Maes­toso voor Orgel I. Lach­ner.

2. Ton­nen-IMi­j­ve­rheid

3. De Too­ver­fluit, Ope­ning­ss­tuk Mozart.

4 Rita Mont­clair & Cie

Nieuw bli­js­pel in 3 d. Rita Cler­mont inde hoof­drol. Eerste ver­too­nin­gen — Ie deel.

5. Lakmé. Fan­ta­zij L. Delibes

6. RITA MONT­CLAIR & Cie

2e en 3e deel

Bericht voor de Avond­ver­toonln­gen. — Om de muzie­kuit­voe­rin­gen niet te sto­ren, zal het publiek dat de plaat­sen van het Gelijkv­loers bezet, alleen­lijk toe­gang heb­ben tot de Lava­to­rys en IT. C. (voor dames en hee­ren) inge­richt in den Win­ter­tuin en in het Kof­fie­huis (toe­gang langs de Mar­me­ren Zaal).

Ver­bruik in het Pavil­joen van den Tuin

Gebruikt tij­dens de Poos in de Örink­za­len:

Extra Gers­ten 12 0.30 Blonde » 0.45

Kof­fie, 1.10

H Blonde » 0.45 | Melk 0.90

S Gro­seille, Gre­na­dine 1.10— Limo­nade 0.60

Juwee­len van den Rad­jah

Nieuw Dra­ma­tisch film­spel in 5 dee­len met MARIA WIDAL in de hoof­drol.

Ie, 2e en 3e deel.

8. Suite Espa­gnole J. Vieu.

9. De Juwee­len van den Rad­jah

4e en 5e deel.

BERICHT: Het is streng ver­bo­den plaat­sen voor te behou­den.

Om stoor­nis te belet­ten, zal tij­dens de avond-ver­too­nin­gen de uit­gang der Bene­den­plaat­sen langs den Tuin; die der Gaan­de­ri­jen langs de Sta­tie­plaats ges­chie­den.

L. W. Het bes­tuur voor­be­houdt zich het recht den spel­wi­j­zer te veran­de­ren.


De klein Jeanne, thans eene vol­maakte vrouw gewor­den, komt

René in het gevang bezoe­ken. Hij geeft last aan zijne kleine vrien­din het afgod­sbeeldje terug te vra­gen aan Mevrouw Robert; en wan­neer hij er in het bezit van is,- neemt hij het fles­chje ver­gif er uit en geeft dan het beeldje terug aan Jeanne, zon­der dat deze het minste ver­moe­den koes­tert.

Gabrie­lia ver­neemt ein­de­lijk dat haar kind gene­zen is en zij bes­list het zelf bij haar te hou­den; waa­rom zij door hare tante onver­bid­de­lijk wordt weg­ge­zon­den,

De zaak wordt voor hef gerecht gebracht en Gabrie­lia als getuige gedaagd. Op het oogen­blik dat de rech­ter haar onder­vraagt ziet zij dat René het fles­chje aan zijne lip­pen brengt en, gansch ver­schrikt, bekent zij. Ged­won­gen zijnd uit­leg te geven, wijst zij haar kind aan, dat zich in de armen eener vreemde vrouw bevindt, en sta­melt: « Zie­daar waa­rom.... » René wan­kelt, hij heeft het ver­gif inge­no­men, doch dank zij de spoe­dige hulp wordt hij gered Men ver­wi­j­dert René, wiens onschuld klaar­blij­kend is. Wan­neer hij aan de bete­rhand is, ziet hij zich omringd van Gabrie­lia en haar kind, alsook van Gil­bert. Hij ver­zoent de twee ver­loof­den en tracht bij Jeanne het geluk en de ver­ge­tel­heid te vin­den.

Aans­taande Week:

BUI­TEN­GE­WOON PRO­GRAMMA

Voor de eerste maal in Bel­gië

ZIE1ÜYEB­WIS­SE­LIKG

Nieuw dra­ma­tisch film­spel in 5 dee­len met BRUNO DE CARLI in de hoof­drol

JAN DE EER

Nieuw Too­neels­pel in 3 dee­len met HEDDA VER NON in de hoof­drol.


KIN­KHOEST VER­KOUD­HEID, VAL­LING

De hevig­ste aan­val­len van Kin­khoest of Sli­jm­hoest gene­zen bin­nen de veer­tien dagen met

Chris­tiana Bal­sem

en Siroop

Prijs:Reme­die­com­pleetfr. 2.50

Groote Engels­clie Apo­theek

Fal­con­plein 35 en Lange Koe­poorts­traat 24

ANT­WER­PEN

iiQ fflét­po­pole

0nQeP­soise

N. M. van Ver­ze­ke­rin­gen ges­ticht in 1900 VRAAGT GOEDE AGEN­TEN

voor hare nieuwe afdee­ling

Kapi­ta­li­sa­tie

GEMAK­KE­LIJK WERK HOOG COM­MIS­SIE­LOON

Leyss­traat 19

ANT­WER­PEN

DE BESTE TOI­LET­ZEEP bli­jft nog altijd

Wacht U voor namaak­sels. — Eenig depo­thou­der der

Zeep­zie­de­rij RASSE Brus­sel

VELD­STRAAT, 54, BOR­GE­RHOUT

IIT­GEEZBB­GEN

4000 pla­ten en 100 fono­gra­fen van de laatste ver­koo­ping der Cle F ran­çaise «Odéon ».Ook schoone en groote keus van Pathé- en Gra­mo­pho­ne­pla­ten inge­kre­gen. — Opé­ras com­pleet op pla­ten.Te koop per plaat, per opéra (26-27 pla­ten) of te huren aan 5 fr. Alle muzie­kins­tru­men­ten en toe­be­hoor­ten als vio­len, man­do­lines, cithers en muziek ervóór, mond- en hand­har­mo­ni­kas. Alle sna­ren.Edi­son fono­gra­fen en rol­len, 2 en 4 min. (ook blauwe). — Veran­de­ring van Edi­son rol-machle­nen, oud model in nieuw model, (2 en 4 min.) ODEON en GRA­MO­PHONE apreek­ma­chie­nen, pla­ten en naal­den. Alle onder­de­den. Repa­ra­tie. Ver­wis­se­ling en Inkoop aan den hoog­sten prijs van oude fono­gra­fen en muzie­kins­tru­men­ten. Inkoop van oude pla­ten en rol­len. — Ver­koop van ALLER­BESTE Zak­lam­pen en Pillen.

67, Lange Koe­poorts­traat, 67, bij de Wol­straat. «In de Ame­ri­kaansche Vlag». Occa­sie: Gra­mo­phone «Amphion»,luxe-meu­bel in note­laar .waarde 1800 fr. ver­koop aan kleine prijs,

Qezicht­kundlge < Elec­triek­wer­ker

Jacques BOL ....

Bij­zon­der door HH. Oog­mees­ters aan­be­vo­len Leve­raar van het Ster­re­kun­dig Genoot­schap St. Jacob.

straat Brillen en

21 Neus­ni­j­pers

bij de in alle

St. Jacobs­kerk soor­ten

Ant­wer­pen

GLAS-NEUSN1­J­PERS in ele­gan­ten vorm en goed pas­sende. Steeds voor­dee­lige pri­j­zen. Vak­kun­dige bedie­ning.

ELEC­TRI­SCHK ARTI­KE­LEN Het maga­zijn is open van 9 ure tot 20 ure (T.U.). — Ges­lo­ten op Zon- en Feest­da­gen.

ÉCOLE SPÉ­CIALE

BIZON DERE SCHOOL

ANT­WER­PEN

Vlaamsch of Engelsch of Snel­schrift

of Duitsch » Spaansch » Boe­khou­den

» Fransch » Machien­schrift

5 Pr. per maand

(2 les­sen per week)

Bij­zon­dere Les­sen 2,50 Fr. per les.

Pros­pec­tus N° 7 Op aan­vraag.

jheu­we­Teer­gan­gen

Men meldt dat er nieuwe leer­gan­gen gevormd wor­den van Vlaamsch, Duitsch, Fransch, Spaansch en Engelsch alsook vann Boe­khou­den, Han­del, Sté­no­gra­phie enMa­chien­schrift. — De pri­j­zen dezer leer­gan­gen zijn vast­ges­teld op 5 fr. per maand, aan­vang 1 en 15 Juli 1918. — Inschri­j­vin­gen wor­den aan­ge­no­men

in de ECOLE SPE­CIALE, HOPLAND 19.

Voor­be­rei­ding tot het exaam van Boe­khou­der en Expert-Boe­khou­der te Brus­sel. De Bes­tuur­der,

J. VAN SCHAE­REN.


dehuSn°voonrde alle soor­ten ZEE­PEÜ

(met Bandjes)

zooals Maische Zee­pen, Witte Zee­pen, Toi­lette Zee­pen en al wat den waseb aan­gaat, zijn en bli­j­ven nog altijd Klap­dorp, 51, Ant­wer­pen

en bij­hui­zen: St. Anto­niuss­traat, 1 en Kathe­li­j­ne­vest, 12, Ant­wer­pen.

Turn­hout­sche­baan, 85, Bor­ge­rhout

IN ’T GROOT F. VAN DER STUYF IN 'T KLEIN

PAPIE­RHAN­DEL

lil BOtfC­NE­RII

HOPLAND 22, ANT­WER­PEN

REGIS­TERS, DAG­BOE­KEN, KOPI­J­BOE­KEN, KLAS­SEER­DERS, enz.

I Beste zegel­lak in ver­schil­lende kwa­li­tei­ten.

Brengt uwe OUDE HOE­DEN naar de

V- HOE­DEN­MA­KER

H. VAN DE KERG­KHOVE-VAN EYNDE

DAM­BRUG­GES­TRAAT, 22, ANT­WER­PEN waar men er gansch Nieuwe Hoe­den van maakt en naar het laatste model.

Heis­tel­lin­gen - tfer­vang­stak­ken - Bij­hoo­ri­ghe­den

voor alle mer­ken van

Schri­jft en Reken­ma­chie­nen

JOH. HANSMÀ, Lange Nieuws­traat 8=10, Ant­wer­pen

BffiCT:

Jteil

STOOM­VER­WERU EN 3LEE­KE­RIJ

5HÓÓfDHUIS PEil­KAANSi RAAT. 108 FABRIE­KEN FABRIEKS­TRAAT. 34 ANT­WER­PEN

‘P.​tlHiJlZiN IN STAD EN PRO­VIN­CIE

MEKAM/EKC FAP/JTKi-OPPEPU — J

Ver­tre­ku­ren der trei­nen ANT­WER­PEN-BRÜS­SEL

5.37 — 5.37 - 8.57 tore­nuun 1 (

Ver­tre­ku­ren der trei­nen BRÜS­SEL-ANT­WER­PEN gf

5.58 -12.18 -'5.43 torent­tur.

ÎÎÏÏ1 liMi­fil! liii­jtl iiitBgÿgsm* uiiiÿriüi infini nmaiii ncpii ifiiiülH œii

Groote Stoom­kof­fie­bran­denj

BRASS LIANA

Edouard PHI­LIPS, Kam­mens­traat 39, Ant­wer­pen

Spe­cia­li­teit van fijne kof­fies. Leve­raar van ver­schei­dene Music-Hall Bij­zon­dere voor­waar­den voor Schouw­bur­gen, enz.

DUCHEYNE Eier­markt, 35,

ANT­WER­PEN

Bor­duur­wer­ken en tee­ke­nin­gen op Klee­fle­ren en Bloe­zen.

— Damen-N ieu­wi­ghe­den —

POINTS eiaT’klRS KAN­TEN


Aans­taande Week:

Bui­ten­ge­woon Pro­gramma

Voor de eerste maal in Bel­gië:

i'l ZIELS­VER­WIS­SEUNG

Nieuw dra­ma­tisch film­spel in 5 dee­len met Bruno DE CARLI in de hoof­drol

clTKN IDE EEK

Nieuw Too­neels­pel in 3 dee­len met HEDDA VER­NON in de hoof­drol.

Jan Bou­cher«. — Z. N 33401 - 12-7-18